Krvavec zimovanje

SLOVENIJA ZIMOVANJE

 

Slovenija zimovanje

 

U našoj ponudi Slovenija zimovanje imamo sledeće ski centre: Kranjska Gora, Krvavec, Cerkno, Golte i Mariborsko pohorje.

Krvavec, centar blagostanja sa svojom ponudom tokom cele godine, privlači sve ljude raznih starosnih doba željnih opuštanja. Dugogodišnja tradicija zimi Krvavec svrstava među najveća i najpopularnija skijališta u Sloveniji, a leti se pretvara u gostoljubivu oazu za porodice, planinare i bicikliste. Na planini Krvavec se nalazi skijalište sa veoma dobro očuvanim ski stazama na nadmorskoj visini od 1450m do 1971m. Ima 30 km ski staza i preko 100 sezonskih ski dana. Veliki broj obeleženih staza sa različitim poteškoćama povešće vas oko vrha planine Krvavec, a zadivljujući pogled će vas ostaviti bez daha. Od šarenih livada Gospinca do Kriške planine, sve do vrha Korena, a zatim ponovo dole do Tihe Doline, gde možete ponovo napuniti baterije na Plaži Krvavec koja predstavlja centar okupljanja svih turista. Na planini Krvavec se nalazi i najveći biciklistički park u Sloveniji sa 30 km markiranih biciklističkih staza i spustova koji nudi najveći pad nadmorske visine među svim Biciklističkim parkovima u Sloveniji. Pogodan je za iskusne bicikliste i za početnike. Jedan je od 20 vodećih evropskih biciklističkih parkova koji su spojeni u okviru GravitiCard-a.

Skijaški centar Cerkno je najsavremenije i najmodernije skijalište u Sloveniji. Nalazi se na padinama Črnog vrha i obuhvata 70 hektara uredjenog ski područja ili 18km uredjenih skijaških staza i 5km trkačkih staza. Skijalište Cerkno je odlično za porodično skijanje, jer poseduje staze koje su pogodne kako za početnike tako i za odlične skijaše. Na vrhu skijališta se nalazi restoran Alpska perla koji je poznat po pravljenju lokalnih specijaliteta. U okviru Alpske perle se pored restorana nalaze i apartmani za smeštaj gostiju, saune, dečiji kutak i terasa.

Skijalište Golte se nalazi na nadmorskoj visini izmedju 1280 i 1576 metara, udaljeno od Mozirja 4 km, a od Celja 31 km. Obuhvata više od 12 km dobro uredjenih skijaških staza, gde skijaši i snouborderi mogu uživati u ovim divnim zimskim aktivnostima. Skijalište Golte je prilagodjeno i početnicima i iskusnim skijašima. U okviru skijališta Golte postoji  dečija ski staza koja obuhvata 5 žičara (3 sedežnice, 2 vučne staze) i pokretnu traku. Sve staze su pokrivene snežnim topovima tako da je sneg obezbedjen tokom cele zimske sezone. Skijalište Golte je tri godine za redom osvajao prvo mesto u kategoriji srednjih skijališta. Smatra se jednim od najlepših skijališta na prostoru Slovenije. Do skijališta je moguće doći automobilom skroz do hotela Golte ili žičarom koja povezuje Žekovec sa vrhom Medvedjak gde se nalazi skijalište Golte. Žičara je dugačka 3265 metara, što je čini najdužom žičarom u Sloveniji. Žičara prima oko 50 osoba i vožnja traje 8 minuta tokom koje možete uživati u pogledu na istočni deo planinskog masiva Karavanke i dolinu Savinje.

Mariborsko pohorje je najveće skijalište u Sloveniji. Sadrži 42 km skijaških staza. Poseduje najduže osvetljene skijaške staze u Sloveniji. Postoje skijaške staze pogodne za početnike i za zahtevnije skijaše i snowboardere. Mnogobrojne uspinjače i druge moderne žičare se nalaze na Mariborskom Pohorju. Nalazi se na nadmorskoj visini od 325 do 1327m.

Kranjska Gora je gradić podno Julijskih alpa, od Italije i Austrije udaljena tek 6 km. Mesto je veoma poznato skijalište. Drugo najveće posle Mariborskog Pohorja. Kranjska Gora nalazi se na 800 m nadmorske visine. U turističkoj ponudi (zimskoj) nudi: dnevno i noćno skijanje, sankalište, prirodno i umetnicko klizalište, škola skijanja i bordanja, iznajmljivanje skijaške opreme itd. Skijaško područje: Kranjska gora, Podkoren. Skijalište se nalazi od 785 – 1.623 m nadmorske visine. Hoteli na Kranjskoj Gori nude bogate programe wellnes i spa. Centar za relaksaciju hotela Kompas u svojoj ponudi ima zatvoreni bazen i dečiji bazen sa toboganima, dve finsku saunu sa kristaloterapijom i hromoterapijom, masažni bazen sa pogledom na Julijske Alpe, parno kupatilo kao razne vrste masaže. Velnes Larix koji se nalazi u hotelu Ramada Resort je bazenski kompleks sa oko 400 m2 vodenih površina. Jedinstveni akva park u sred skijališta. Velnes Larix ima bogate sardžaje poput zatvorenog bazena sa vodom zagrejanom na 30 stepeni, dečijim bazenom, specijalnim whirlpool-om sa temperaturom vode od 36 stepeni i četiri saune (dve finske, turska i infrared).

 

Izdvajamo iz ponude

Call Now ButtonPozovite nas