Hurgada letovanje 2024

Velika ponuda hotela u Hurgadi

 

 

Hurgada se nalazi na obali Crvenog mora i jedna je od najpoznatijih destinacija u Egiptu. Od glavnog grada Egipta Kaira, Hurgada je udaljena oko 450km. Hurgada je bila malo ribarsko mesto da bi krajem sedamdesetih godina prošlog veka počela da se naglo razvija. Danas je nazivaju „Biserom Egipatske obale“, dok Crveno more zovu „More sa sedam boja“. Hurgada je  moderno letovalište sa velikim brojem luksuznih hotela, restorana, barova, noćnih klubova.

Hurgada je podeljena na tri dela: El Dahar (stambeni deo sa lokalnim stanovništvom), Sakala (centar grada sa hotelima, restoranima, prodavnicama) i Memša (novije uređeno šetalište sa hotelima, restoranima, tržnim centrima).

Ukupna dužina obale je oko 36km sa belim peščanim plažama. More je tirkizno plave boje, bogato koralima, florom i faunom i zahvaljujući tome Hurgada je danas i poznat ronilački centar. Pored ronjenja mogući su i drugi sportovi na vodi i zabava, jedrenje, krstarenje, obilazak Rajskog ostrva, safari u Sahari kao i nezaobilazan obilazak obližnjeg Luksora, Kaira (udaljen oko 450km), piramida u Gizi.

Pogledajte ponudu za Dubai: https://markettoursns.com/?p=237247&preview=true

Pozovite nas