Dubai letovanje 2024

Velika ponuda hotela u Dubaiju​

 

 

  • [advanced_iframe src=”http://putovanja.bigblue.rs/sr/hotel/rotator/dubai” width=”100%” height=”900px”]

Dubai se nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i ujedno je najveći i najgušće naseljeni grad na jugoistočnoj obali Persijskog zaliva. Dubai je jedan od sedam emirata u državi Ujedinjeni Arapski Emirati i ovako oformljena država postoji od 1971 godine. Ukoliko se istorijski posmatra grad Dubai je nastao1833 godine kada je oko 800 članova pod rukovodstvom porodice Maktum naselilo otvoreni zaliv. Dubai se jako brzo razvijao, nakon pronalaska nafte uloženo je u infrastrukturu, a samim tim i u turističku izgradnju grada. Glavni izvor prihoda upravo počinje da dolazi od turizma.

Danas je Dubai svetski grad sa oko milion i po stanovnika. U njemu se nalazi najviša zgrada na svetu koju je čovek ikada napravio, jedini hotel na svetu sa sedam zvezdica, ski centar u pustinji, ostrvo u obliku velike palme i zemaljske planete. Sve odiše komforom i luksuzom i privlači posetioce iz svih delova sveta. Ono što posebno privlači turiste je safari u pustinju. Svakodnevno se organizuju turističke ture i sa kamilama kroz pustinju.

Plaže u Dubaiju su pravi raj na zemlji i mogu se na neki način podeliti na privatne i javne, a sve su predivno uređene, peščane, prekrivene mekim belim peskom i okružene tirkizno čistom bojom mora.

Pogledajte ponudu letovanja u Hurgadi: https://markettoursns.com/?p=237241&preview=true

Pozovite nas