Side letovanje 2024

Velika ponuda hotela u Sideu

Side je mali primorski gradić koji je od Antalije udaljen oko 75km. Side je lociran na malom poluostrvu u Sredozemnom moru. Nastanjivanje ovog područja počelo je još u 7 veku pre nove ere. U početku je bio važan trgovinski centar na Mediteranu gde su se smenjivale brojne civilizacije i kulture, počevši od Grka, preko Rimljana, Vizantije do Turaka. Ostaci drevnog grada u harmoniji sa prirodnim lepotama i mnogobrojnim hotelima čine Side idealnom destinacijom za odmor. Grad Side je i poznat golf centar.

Sam grad Side podeljen je u znaku zapada i istoka, zapada koji opisuje luksuz na svakom koraku i u svakom pogledu sa brojnim hotelima, restoranima, barovima, noćnim klubovima i „drevnom istoku“, odnosno „drevni“ Side u kome je lokalno stanovništvo.

Tako postoje zapadna i istočna plaža u samom gradu Side. I dok su na zapadu perfektno uređene plaže, prekrivene zlatnim peskom, okružene prozirno čistim Sredozemnim morem, dinamikom, istok je šljunkovit, znatno mirniji, ali vrlo značajan arheološki lokalitet,jer se u njemu nalaze ostaci drevnog grada Side.

Pogledajte ponudu letovanja u Kušadasiju: https://markettoursns.com/?p=237124&preview=true

Pozovite nas