BANJE BOSNE I HERCEGOVINE

 

 

BANJE BOSNE I HERCEGOVINE

 

Banje u Bosni i Hercegovini imaju veoma dugu tradiciju. Neki od lekovitih izvora bili su poznati Rimljanima i Grcima, a za lekovita svojstva vode znali su i Turci. Prve hemijske analize i preporuke za korišćenje banjskih voda u lečenju i tretmanu uradili su poznati stručnjaci iz evropskih banja (Visbaden i Baden – Baden).

Bosna i Hercegovina ima veoma mnogo prirodnih, termalnih i termomineralnih izvora i peloida (brojna nalazišta lekovitog blata). Banjski turizam u svojoj ponudi ima 15-tak centara smeštene uz termalne izvore, u prelepom prirodnom ambijentu sa povoljnom mikro klimom i dobrim uslovima za lečenje, odmor i rekreaciju.

U našoj ponudi se nalazi Banja Vrućica u okolini Teslića, u centralnom delu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, udaljena 86km od Banja Luke, 174km od Sarajeva, od Beograda 274km, a od Novog Sada 247km.

U Banjskom kompleksu postoje četiri hotela – “Kardial”, “Posavina”, “Srbija” i “Hercegovina” sa oko 1.000 ležajeva.

U sklopu hotela nalazi se Wellness centar (bazeni, vodene atrakcije, saune, prostor za masažu, medicinski wellness programi, salon lepote), fitnes centar, fudbalski stadion, sportski tereni, kuglana, šetališne i biciklističke staze i kongresne sale. Specijalan bolnica za rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja pripada Hotelu “Hercegovina”.

Lekovitost termomineralne vode je naročito povoljna kod kardiovaskularnih, neuroloških i reumatoloških bolesti.

Pored Banje u ponudi u Bosni i Hercegovini je i Planina Kozara.

 

 

Izdvajamo iz ponude

Pozovite nas