GRCKA LETO 2024

POLIHRONO

POLIHRONO LETO 2024

Polihrono je malo turističko mesto sa dugom peščanom plažom i postepenim ulaskom u vodu i idealno je za porodično uživanje. Jedno je od najomiljenijih letovališta za turiste iz naše zemlje.

Put do Polihrona

Krećete se autoputem od Beograda, pa zatim nastavljate autoputem preko Niša i Leskovca, kroz Grdeličku klisuru do graničnog prelaza Preševo. Kroz Srbiju imate četiri naplatne rampe. Kada pređete u Makedoniju, nastavljate da idete autoputem Kumanovo – Skoplje (ne ulazi se u Skoplje), Veles do graničnog prelaza Bogorodica Evzoni. Kroz Makedoniju imate četiri naplatne rampe, na svakoj naplatnoj rampi plaćate po 1,5 eur. Kada udjete u Grčku pratite putokaz za Thesaloniki (Solun), zatim pratite putokaz Ring Road (obilaznica oko Soluna). Kada izadjete na Ring Road, na dalje pratite putokaz Halkidiki. Kada prođete Solun i dalje pratite putokaz Halkidiki, naići ćete na kružni tok između mesta Kasandrija i Kalitea. Iz kružnog toka izlazite levo ka mestu Kalitea i nastavljate da pratite glavni put do Polihrona.

Polihrono je malo turističko mesto sa dugom peščanom plažom i postepenim ulaskom u vodu i idealno je za porodično uživanje. Jedno je od najomiljenijih letovališta za turiste iz naše zemlje. Nalazi se na oko 100 km od Soluna, na prvom “prstu” Halkidikija – Kasandri, na obali kristalno čistog zaliva Toroneos i  nalazi se 98 km jugoistočno od Soluna. Polihrono je malo turističko u kome živi oko 1000 lokalnih stanovnika Današnji Polihrono osnovan je u 11-om veku, nedaleko od mesta gde je postojao antički grad Neapolis, i dobio je ime Polihrun (sa puno boja) zbog više različitih vrsta cveća koja su rasla na tom potezu.  Polihrono ima peščanu plažu sa postepenim ulaskom u more, što je pogodno za decu. U Polihronu je šetalište duž obale, ima dosta taverni, supermarketa, prodavnica, pekara, hotela, kafića…

Call Now ButtonPozovite nas