PROLEĆNA PUTOVANJA

Milano

Milano

Đenova – jezero Komo

Ljubljana

Ljubljana

Jedan od najzelenijih gradova Evrope

Sarajevo

Sarajevo

Grad koga nazivaju evropskim Jerusalimom

Prag

Prag

Prag-Drezden-Karlove Vari 2022

​Istanbul

Istanbul je najveći grad Turske i jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, carski grad smešten na Bosforskom moreuzu.  Od Novog Sada je udaljen oko 1043km, a od Beograda oko 952 km. Istanbul je smešten na severo-zapadu Turske. Bosforski moreuz deli Tursku na dva dela – evropski deo – Trakiju i azijski deo – Anatoliju. Grad na dva dela deli prirodna luka – Zlatni rog, nekadašnja glavna luka i odbrambedi bedem antičkog Vizantiona.
Istanbul je poznat i pod imenima Vizantion, Carigrad, Konstantinopolj.  Grad je glavna evroazijska raskrsnica čija je duga i dinamična istorija više nego fascinantna.

Sarajevo

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i ujedno urbano, ekonomsko, administrativno, univerzitetsko i kulturno – umetničko središte Bosne i Hercegovine. Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište reke Bosne sa popularnim izletištem Vrelom Bosne. Oko grada su olimpijske planine: Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Trebević. Grad Sarajevo karakterišu brojni sakralni objekti, džamije iz osmanskog perioda, pravoslavne, katoličke i evangelističke crkve, sinagoga i drugi kulturno – istorijski spomenici kao i moderne arhitektonske građevine rađene po najnovijimstandardima.

Budimpešta

Budimpešta – lepotica Dunava je dobila svoj naziv 1873. godine, spajanjem Budima, Pešte i Obuda. Budimpešta je glavni grad Madjarske i kulturni, istorijiski, politički i saobraćajni centar zemlje. Duga i bogata istorija, impresivna arhitektura, predivna priroda i ukusna hrana su samo delić onoga što ćete upoznati dok ste u Budimpešti. Za vreme Božićnog vašara najzanimljiviji deo Budimpešte za obilazak su Vaci ulica i Varošmarti trg, koji su fenomenalno okićeni. Poseban doživljaj je probati langoš i kuvano vino na Varošmarti trgu.

Call Now ButtonPozovite nas