Bansko zima

 

 

BANSKO

 

Jedan od najvećih zimskih centara Bugarske nalazi se na 925 metara nadmorske visine, u podnožju planine Pirin, od Sofije je udaljen oko 150km, od Novog Sada oko 630km, od Beograda oko 535km i naziva se Bansko.  Tokom godina, Bansko se postepeno ustalilo kao jedan od vodećih zimskih skijališta u zemlji i regionu, koji privlači mnoge turiste iz Bugarske, ali i iz inostranstva .

Bez sumnje, Bansko je poznato među turistima kao destinacija za skijanje i snovboarding. Ukupna dužina skijaških staza je 75 km, a pojedinačna najduža staza je duga oko 16 km. Oko 90 % svih staza opremljeni su spravama koje proizvode veštački sneg visokog kvaliteta, kako bi se obezbedila dugotrajnost snežnog pokrivača. U Banskom se nalaze i staze koje su opremljene svetlima za noćno skijanje. U gradu postoji i klizalište koje je otvoreno tokom cele zimske sezone. Najviša tačka ski centra nalazi se na 2560 metara nadmorske visine. Najveći izazov za skijaše u Banskom je staza Tomba , nazvana po italijanskom skijašu Albertu Tombi. Liftovi u vidu kabina na raspolaganju su svim turistima, početna stanica ski lifta je u samom gradu i naziva se Banderiška Poliana.

Sve najbitnije turističke znamenitosti u Banskom se nalaze jedna pored druge. Bansko pripada području Nacionalnog parka Pirin. Nacionalni park Pirin je od 1983. godine proglašen za UNESCO-vu kulturnu baštinu. Bansko je grad koji je poznat i po svojim mineralnim izvorima koji pretvaraju odmaralište u atraktivnu Spa destinaciju.

Postoji više muzeja i znamenitosti u gradu.130 arhitektonskih i istorijskih spomenika kulture su registrovani, a sedam od njih su proglašeni za spomenike od nacionalnog značaja.

Od posebne važnosti za kulturu grada je i crkva Svete Trojice, koja je sagrađena davne 1835. godine. Lokalni graditelji koji su gradili ovu crkvu, sagradili su je u obliku bazilike sa dva prolaza i sa naosima. Ova crkva je do izgradnje monumentalnog hrama posvećenom Aleksandru Nevskom, bila najveća crkva ne samo u regionu Bansko, nego u celoj Bugarskoj.

 

 

 

 

BANSKO:

 

  • Jedan od najvećih zimskih centara Bugarske
  • Udaljen od Sofije 150 km
  • Udaljen od Novog Sada 630 km
  • Udaljen od Beograda 535 km

 

HOTELI BANSKO

smene na bazi 7 noćenja

 

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Pozovite nas

021 / 468-409
021 / 63-67-612
021 / 63-63-066
064 / 64-64-818

 

market.tours.ns@gmail.com

Slično u ponudi

Hotel Casa Karina 4*

Hotel u podnožju planine Pirin

Apartmani Anemoxadi Siviri

Apartmani Anemoxadi Siviri

Kompleks 4 kuće na 120m od plaže

Pozovite nas