Kusadasi letovanje 2024

Velika ponuda hotela u Kusadasiju

Kušadasi  je od Novog Sada udaljen oko 1407km, a od Beograda oko 1316km. Kušadasi  se nalazi u najlepšoj uvali na severu Egejskog mora ,  u provinciji Ajdin. Preko puta Kušadasija je Grčko ostrvo Samos. Kušadasi ima bogatu  istoriju, na području Kušadasija  je nekada postojao antički grad Neapolis kao provincija obližnjeg grada Efesa i tokom vekova smenjivale su se na tom području različite kulture i civilizacije, dok je grad današnji naziv dobio početkom 20 veka i u prevodu znači ostrvo ptica. Sam naziv grad je dobio po poluostrvu koje se nalazi u blizini centra grada. Danas u Kušadasiju  živi oko 70000 stanovnika i poznato je tursko letovalište koje je ujedno i najveće i najstarije.

Predivne peščane plaže i tirkizna boja mora u harmoniji sa planinama koje ga okružuju,  gusta borova šuma čine Kušadasi vrlo privlačnom turističkom destinacijom. Sa druge strane, u neposrednoj blizini Kušadasija nalaze se i brojna arheološka nalazišta sa ostacima drevnih gradova, od kojih je svakako najznačajniji grad Efes.

Kušadasi ima 22km dugu obalu. Pored gradske plaže koja je nešto manja, nedaleko od centra se nalaze i druge plaže: Ladies beach, Long beach, Green beach…Plaže su peščane sa mogućnošću iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, lepo uređene sa mnoštvom hotela, restorana i barova. U okviru Long beach plaže nalazi se i mali aqua park.

Pogledajte ponudu letovanja u Antaliji: https://markettoursns.com/antalija-letovanje/

Call Now ButtonPozovite nas